Uporabniška orodja

Orodja spletišča


predloge

Priprava predloge

Predlogo kreiramo tako, da najprej napolnimo košarico z želenimi izdelki in količinami. Kliknemo na ikono , da se prikaže urejanje. V prostor vpišemo ime predloge, ter uporabimo .

Uporaba predloge

Ko želimo naslednjič uporabiti predlogo, v meniju poiščemo shranjeno ime in predlogo prikličemo s pritiskom na »Uredi/Uvoz«: z gumbom

Če bomo uporabili predlogo v celoti takšno kot je samo pritisnemo gumb

Rumena barva nas opozarja, da za ta artikle obstaja cenejša alternativa.

Urejanje predloge

Predloga se vedno shrani takšna, kot smo jo kreirali: enaki izdelki, količine in dobavitelji. Pred uvozom v košarico (naročanjem) jo lahko še uredimo. Možnosti so: a. Izbira izdelkov V predlogi so vsi izdelki izbrani (kljukice levo). To lahko spremenimo tako, da uporabimo gumb ali pa odstranimo posamične kljukice. Nadaljnje možnosti urejanja veljajo samo za izdelke, ki so obkljukani.

b. Urejanje predloge Za urejanje lahko uporabimo gumbe:

b1: Gumb omogoča izbiro cenejšega izdelka pri istem dobavitelju

b2: Gumb omogoča izbiro najcenejšega izdelka ne glede na dobavitelja (Nabis PRO za vse izdelke v predlogi poišče najnižje cene). Glede na to, da se ceniki ves čas spreminjajo se to možnost lahko uporabi vsakokrat, ko želite kupovati najceneje.

b3: Gumb vsem izbranim izdelkom spremeni količino na 0.

b4: Gumb vse izbrane izdelke doda v košaro.

c. Artiklom je možno spremeniti dobavitelja s pomočjo spustnega menuja

Vse zgoraj opisane možnosti urejanja predloge so lahko za enkratno uporabo; lahko pa se spremenjena predloga shrani z novimi podatki za nadaljnjo uporabo z gumbom ali .

d. Če želimo dodati izdelke v obstoječo predlogo, jih najprej damo v košarico, nato izberemo ime predloge in uporabimo gumb

e. Če želimo predlogo v celoti izbrisati jo izberemo in uporabimo gumb

Brisanje predloge

Ko želimo zbrisati predlogo, kliknemo na ikono , da se prikaže urejanje. V meniju poiščemo shranjeno ime in s pritiskom na gumb predlogo začasno odstranimo. Izbrisana predloga se pomakne na sputnem dno spustnega seznama in je označena da je v košu. Tako ostane še 30 dni, nato se avtomatično izbriše.

Obnovitev izbrisane predloge

Predloge, ki so v košu se lahko v roku 30 dni še obnovijo. Obnovimo jih tako, da jih izberemo , odpremo in uporabimo gumb .

predloge.txt · Zadnja sprememba: 2023/05/16 15:29 uporabnika igor-navodila