Uporabniška orodja

Orodja spletišča


analize_m

Analize

V meniju s pritiskom na ikono Analize odpremo stran analize. Analize imajo še podzavihke kjer so različni parametri. Analize so uporabniku vidne glede na dodeljene pravice v sistemu. Podatke lahko tudi prenesemo s klikom na v Excel.

Analize po dobaviteljih

Za prikaz po dobaviteljih uporabimo zavihek

Z klikom v koledar izberemo obdobje za katero želimo prikaz podatkov. Z klikom na modra imena lahko pogledamo v globino, s čimer se avtomatično preklopi v pogled po nivojih. Spodaj se avtomatično izrisuje graf pri katerem so dobavitelji z majhno vrednostjo nabave združeni v „Drugo“

Analize po nivojih

Za prikaz po nivojih materiala uporabimo zavihek

Z klikom v koledar izberemo obdobje za katero želimo prikaz podatkov. Lahko uporabljamo različne poglede (navadni prikaz, drevesni prikaz, različne nivoje, združene vsote in podobno)

filter po nivojih

gruiranje po nivojih

preklop med tabelaričnim ali drevesnim pogledom

filter za iskanje artiklov/kategorij po analizah

Če kliknemo direktno na ime artikla in se poglabljamo v kategorije, se vključi filter, katerega se izključi s pomočjo klika na

Zgodovinske analize

Za prikaz zgodovinskih analiz uporabimo zavihek

Z klikom v koledar izberemo obdobje za katero želimo prikaz podatkov. Zgodovinska analiza omogoča pregled nad vsemi podrobnostmi naročanja. Lahko vidimo kaj smo naročili in kaj je bilo v tistem trenutku cenovno najugodnejše. Zraven datumskega razpona imamo nekaj pred-pripravljenih pogledov, ki so privzeto izključeni:

S to kljukico lahko preklopimo med vsemi in samo med artikli, ki niso bili naročeni kot najcenejši.

Prikažemo še dodatne stolpce

S to kljukico prikaže analizo tako, da so priljubljeni artikli kot običajni, sicer se privzeto ignorirajo.

Uporabniki

Za prikaz uporabnikov uporabimo zavihek kjer je možno izbrati različne poslovne enote/osebe za katere imamo ustrezne pravice. Privzeto so vse enote/osebe izbrane.

Označimo po potrebi in pritisnemo na

analize_m.txt · Zadnja sprememba: 2023/07/18 20:06 uporabnika igor-navodila